D
Suntem definiți de emoții deoarece acestea ne conturează fiecare aspect al vieții. Ne transformă și ne modelează în fiecare zi. Ne sunt prieteni, dar pot fi și inamici tăcuți care lucrează incognito. Emoțiile sunt modelate nu doar de subconștientul nostru, ci și de spațiul în care trăim și ne desfășurăm activitățile.
De altfel, expresia emoțiilor depinde de mai mulți factori dat fiind faptul că nu depinde doar de modul în care percepem anumite situații. Ea depinde de numeroase variabile, iar casa, locul în care trăiești, poate avea un impact pozitiv sau negativ asupra acestora. Descoperă 4 motive pentru care modul în care îți amenajezi casa poate crea un mediu pozitiv pentru emoțiile tale!
1. Starea de echilibru
Înainte de toate, sănătatea emoțională se află în strânsă legătură cu echilibrul stimulilor vizuali. Astfel, o casă plină de culori, decorațiuni extravagante care nu are o unitate cromatică specifică, ar putea fi percepută la nivel cognitiv ca fiind haotică.
Motiv pentru care, deseori, ai putea simți un sentiment de agitație și neliniștite. Când vine vorba de decorațiuni, paleta cromatică și designul general, încearcă să optezi pentru unitate și minimalism. În orice caz, nu sufoca spațiile libere cu tot felul de artificii compoziționale.
Simplitatea nu este un tel in arta, dar ajungi fara voie la ea, pe masuta ce te apropii de sensul real al lucrurilor.
Constantin Brancusi
2. Spatiul liber
Încearcă să-ți oferi întotdeauna spațiu de mișcare îndeajuns de mult încât să te poți desfășura fără a întâmpina impedimente. După cum am spus, un spațiu restrâns, mult prea încărcat s-ar putea să-ți creeze nu doar disconfort psihic, ci și fizic.
Nu-ți amenaja casa utilizând foarte multe accesorii, ci mizează cu încredere pentru accesoriile care se aseamănă compozițional și structural, care au modele asemănătoare și fac parte din aceeași gamă, eventual dintr-un set. Vei reuși să creezi nu doar un design modern, ci și sănătos.
3. Stimulii luminosi
Mai mult decât atât, atmosfera generală a unei camere este, în general, dată de către calitatea luminii care cade peste decorațiuni și mobilier. Astfel, este demonstrat faptul că o lumină rece, care scoate în evidență arhitectura ascuțită, are capacitatea de a mima o stare de neliniște.
Lumina caldă este considerată a fi mai prietenoasă, chiar intimă. În funcție de design-ul general al camerei tale, alege o lumină care să fie în concordanță cu decorul: dacă predomină cel tradițional, optează pentru lumina caldă, iar pentru cel modern, minimalist, pentru cea rece.
4. Minimalism si liniste
Minimalismul, simplitatea decorului merge în tandem cu starea de liniște și pace. Da, acest lucru este demonstrat prin studii, dat fiind faptul că gama variată de stimuli vizuali dintr-o cameră lipsită de unitate cromatică, haotică, excită excesiv acea parte a minții implicată în perceperea spațiului înconjurător.
Din aceste motive este recomandat să alegi întotdeauna să-ți decorezi casa după un stil de design interior bine stabilit, urmărind întocmai unitatea acestuia. Optează pentru decoruri simple, dar elegante, realizate din materiale cât mai naturale. Vei vedea de îndată că starea de spirit, pe zi ce trece, se va îmbunătăți.
Poți întotdeauna să-ți creezi un mediu pozitiv pentru emoțiile și trăirile tale, astfel încât să ajungi, în cele din urmă, să le gestionezi exact așa cum vrei. Important este să știi faptul că emoțiile nu vin doar din subconștient, nu sunt doar stări sufletești, ci, în mare parte, depind și de stimulii care ne înconjoară și care sunt caracteristici spațiului nostru de desfășurare a diverselor activități zilnice.