Skip to content Skip to footer

5 sfaturi prin care sa-ti decorezi casa în mod original

Când vine vorba de a-ți decora locuința și de a alege un anumit stil, lucrurile se pot dovedi a fi destul de solicitante. Dat fiind faptul că ai la dispoziție o gamă largă de stiluri pentru care poți opta, decorațiuni dintre cele mai diverse și tendințe tot mai eclectice, niciodată nu poți avea siguranța unei alegeri care să reziste testului timpului.

Tocmai de aceea, încearcă, pe cât posibil, să eviți predilecția de a urmări mereu tendințele în materie de design interior. Cu încredere și curaj, alege întotdeauna să-ți decorezi casa raportându-te la personalitatea ta. Nu doar că vei reuși să creezi ceva autentic, dar cu siguranță nu se va demoda niciodată. Iată 5 sfaturi prin care să-ți decorezi casa într-un mod original!

1.     Culorile potrivite

Înainte de toate, trebuie să știi că tonul unei camere și atmosfera specifică a acesteia depind, într-o mare măsură, de culorile predominante. Spre exemplu, dacă optezi pentru un stil tradițional, clasic, culorile calde se vor potrivi întotdeauna cu acesta.

Pe de altă parte, dacă optezi pentru stilul minimalist, aerisit, poți alege dintr-o gamă de culori neutre sau chiar non-culori, cum ar fi alb sau negru. După ce ai ales culoarea preferată, nu-ți mai rămâne decât să integrezi decorațiunile și elementele de mobilier.

2.     Mobilierul potrivit

După ce ai ales culorile care să predomine într-o cameră, urmează să faci alegerile privitoare la mobilier. Alege întotdeauna să investești într-un mobilier de calitate. Chiar dacă va fi mai scump, acesta va fi mult mai rezistent și, pe termen lung, se va dovedi o investiție mai bună.

De asemenea, pe cât îți permit opțiunile, încearcă să alegi acele obiecte de mobilier care să se potrivească din punct de vedere cromatic și arhitectural cu restul camerei. Rezultatul va fi cel al unei unități compoziționale care va da originalitate încăperii.

3.     Decoratiunile potrivite

În aceeași măsură, decorațiunile sunt cele care vor da viață casei tale, definindu-i design-ul. Astfel, încearcă întotdeauna să nu faci alegeri și cumpărături impulsive, ci gândește-te dacă într-adevăr acea decorațiune se potrivește cu design-ul camerei.

Spre exemplu, produsele de decor handmade vor fi întotdeauna o alegere inspirată, întrucât se pliază perfect oricărui stil care predomină într-o cameră. Realizate din materiale de calitate superioară, aceste reprezintă nu doar o investiție rafinată, ci și una de lungă durată.

4.     Plante si flori

Întotdeauna să lași loc plantelor și florilor de cameră. Acestea nu doar că vor vitaliza încăperea, ci prezintă și beneficii de ordin biologic: reîmprospătează și curăță aerul, produc oxigen și au o influență pozitivă asupra stării de spirit a unei persoane.

Nu îți decora casa folosind plante și flori din plastic. Chiar dacă acestea nu necesită îngrijire permanentă și nu există posibilitatea de a se ofili, cu siguranță, deși frumoase, nu au aceleași beneficii precum cele reale.

5.     Lumina potrivita

În ultimă instanță, lumina joacă un rol esențial în crearea atmosferei generale a unei camere. Lumina caldă, respectiv rece, prezintă proprietățile de a evidenția sau chiar ascunde caracteristicile de decor ale unei încăperi.

Dacă în camera ta predomină decorațiunile ce prezintă unghiuri, care sunt mai moderne sau au o arhitectură mai complexă, atunci lumina rece, albă, le va scoate în evidență. Pe de altă parte, lumina caldă, mult mai versatilă, este mai potrivită stilului clasic, tradițional.

Acestea sunt câteva sfaturi de care ai putea ține cont când vine vorba să-ți amenajezi casa într-un mod cât mai original. În cele din urmă, cel mai important este să faci alegerile care te inspiră și care știi că te vor ajuta să-ți creezi o ambianță confortabilă și relaxantă, dar în același timp prietenoasă și pentru ceilalți.

Lasa un comentariu